Во текот на месец, јули и август беа посетени повеќе младински организации и општински канцаларии на Црвениот Крст во сите вклучени 12 градови низ Р.Македонија: Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Прилеп, Охрид, Кавадарци, Куманово, Штип, Кочани и Струмица.

Беа реализирани пријатни средби со секретарите на Црвениот Крст и нивни персонал како и со активисти на младински организации. Средбите поминаа во пријатна атмосфера каде беше презентирана акцијата на тема: „Младинска кампања за говор на почитување наспроти говор на омраза“ под слоган СТОП ОМРАЗА-СПОДЕЛИ ПОЧИТ. Организациите со задоволство прифатија да соработуваат во спроведувањето на активностите во нивните градови.

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram