За акцијата

Акцијата под наслов „Младинска кампања за говор на почитување наспроти говор на омраза“ што ќе ја спроведе ГЕШТАЛТ ЦЕНТАР „Младен Костиќ“ АСПЕКТИ-Скопје,поддржана од Цивика мобилитас е инспирирана од случувањата во нашата држава во последните неколку години кои се проследени со многу протести, политички кампањи, постизборни протести и акции кои се исполнети со говор на омраза, нетрпеливост, агресија и деструкција. Тоа го поттикнува насилството и омразата меѓу граѓаните, и ги дели на разни видови на поделби. Затоа ги избравме следниве 12 градови на територијата на Р.Македонија и тоа: Скопје, Струмица, Куманово, Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Битола, Прилеп, Кавадарци, Штип, Кочани. Главните актери и целна група се младите луѓе од младинските организации кои покрај јавната кампања и учеството на медиумите ќе делуваат акциски во нивната локална средина. Целта е да се развие медиумска кампања за развивање на свесноста кај младите и граѓаните дека говорот на омраза ги дискриминира, ги зголемува тензиите и создава социјална криза.
Повеќе >>

Мисла на неделата

Сакаш да се вклучиш?

Стани дел од иницијативата за надминување на говорот на омраза и почни да шириш позитивна мисла.
Следи нѐ на социјалните мрежи
@stopomraza
Направи кратко видео
Учествувај во наградната игра и добиј! Направи кратко cool видео на тема „СПОДЕЛИ ПОЧИТ - СТОП ОМРАЗА“.
Сподели почит
Сподели го видеото на социјалните мрежи со хаштаг #stopomraza најкасно до 27 Декември 2017 и добиј награда!
Градови
Месеци
Убави зборови

Кои сме ние?

Повеќе детаљи за нас можете да видите на страницата на АСПЕКТИ
м-р Снежана Андреева
м-р Снежана Андреева

Проект менаџер

психотерапевт, гешталт тренер, супервизор

Лидија Попчева
Лидија Попчева

Координатор на акцијата

психотерапевт, гешталт тренер, супервизор

Радмила Манчевска
Радмила Манчевска

Координатор на акцијата

психотерапевт, гешталт тренер, супервизор

Новости

Следете го нашиот блог за да се информирате и да аплицирате на отворениот повик.
Кон блогот

Имаш прашања или предлози?

Контактирај нè и ќе ни биде задоволство да бидеме од полза!
ул. Мајка Тереза бр. 44 Скопје
E-mail: aspekti.mk@gmail.com Phone: 071 878706 / 078 373434 / 075 474626

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram